onsdag 9. november 2011

Photoshop: "Gollum på besøk i hagen"Flere har lurt på hvordan en blender forskjellige bilder sammen til et nytt. Det finnes mange måter å gjøre dette på, men her er hvordan jeg gjorde det når Gollum ( fra trilogien LOTR, eller Ringenes Herre) kom på besøk i hagen i går kveld. Niks, jeg er absolutt ingen ekspert, men har stor glede av å leke med digitale verktøy ;-)

Vel, jeg kan vise elementene, men alle detaljene/bruken av photoshop ellers, måtte jeg nesten spilt inn fremgangsmåten for å vise. Det skal jeg spare både dere og meg for, haha :-)

PHOTOSHOP

Her har jeg tatt skjermdump av photoshop (CS2) som viser de fire lagene (Layers) jeg brukte for å skape det nye bildet. Lagene ser du nede i det høyre hjørnet. For ordens skyld har jeg navngitt lagene for bedre oversikt.

<<< Husk at bildene er klikkbare >>>ELEMENTENE

De tre øverste lagene vist ovenfor inneholder elementene vist under her. Gollum, helt til venstre er utgangspunktet jeg bearbeidet videre som vist fra venstre mot høyre. Laget som inneholder Gollum med glorie rundt seg, har fått en kontrastfarge for å vise glorien mot den hvite bakgrunnen.ORIGINALBILDET

Som vist i forrige innlegg, originalbildet knipset i hagen i går kveld. En kommentar om dette bildet
(jeg er med i en hobbyfotografgruppe på Fb), ga meg idéen til å gjøre noe mer ut av bildet. 
Litt klokere? Eller kanskje det var "klart som blekk"? 
Har du tips til andre måter å gjøre dette på? 


OPPDATERING, 10/11-11:

Har du Photoshop, men ikke prøvd det noe særlig?
Lettfattelige instruksjonsvideoer forklarer trinn-for-trinn:
Klikk på >>>  "TUTORIALS".


OPPDATERING 2, 10/11-11:

En av effektene jeg la på et av lagene med Gollum er glorien som får det til å lyse rundt ham. Jeg tenkte ikke på å forklare den biten. Beklager! Under viser et oversiktsbilde i Photoshop som viser hvor du kan finne den muligheten, og mange flere.

FREMGANGSMÅTE: GLORIE

  1. Klikk på/markér laget med objektet du ønsker skal få glorie (eller en annen effekt).
  2. Høyreklikk på laget og velg "Blending Options" i rullemenyen du får opp.
  3. Klikk på "Outer glow" (som vist på bildet under), og justér innstillingene til høyre til du er fornøyd med utseendet og klikk ok. Du kan også endre farge på glorien om du vil. Husk at det må være haket av på "Preview" for at du skal få en forhåndsvisning av innstillingene du velger før du til slutt klikker "Ok".
  4. TIPS! Det er veldig lurt å ta vare på ".psd-filen" med alle lagene intakt. Skulle du ønske å endre noe i ettertid er det enkelt å gå tilbake på f.eks samme laget, hente frem "Blending Options" igjen, og endre til du er fornøyd.
  5. Via lagpaletten velger du " Flatten image" for å slå sammen alle lagene. Deretter kan du velge "Save as" under "Edit"-menyen øverst til venstre, og velge å arkivere bildet som ".jpg".

Ferdig! :-).

6 kommentarer:

Asbjørg sa...

Så flink du er!Har Photoshop jeg også,men har ikke helt funnet utav det!Skulle ønske jeg kunne litt mer!Flotte bilder både her og i tidligere innlegg!

Fjällripan sa...

Så häftig bild! Jag förstår inte alls hur man gör...men skaffar jag photoshop så ska jag nog pröva. Fint att du tipsar om hur :)

Living White sa...

Ahh, skrev masse i sta så ble det slettet. Bildet ditt er superkult. Jeg gleder meg seriøst til å ta løs på ps nå, jeg vet i allefall at denne helgen kommer til å gå fort. Det ser jo passe komplisert ut dette programmet men jeg håper at min intr for bilder samt data vil gjøre det litt ...enkelt..hm

Tristan sa...

Det er øvelse som skal til for å bli mester.

Irene sa...

Kjempekult! Leker litt med PS i blant jeg også, men er på langt nær så kreativ som deg! Kikket raskt på fremgangsmåten, men fikk ikke helt tak i hvordan glorien "oppstod". Får studere det nærmere når jeg har bedre tid!

Irene

ITAF sa...

Takk for hyggelige kommentarer alle sammen! :-)


Irene: Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at jeg har utelatt et vesentlig trinn for akkurat dette bildet. Det ville ikke være det sammen uten glorien rundt Gollum. Nå har jeg laget en enkel (håper jeg) forklaring på hvor du finner verktøyet du trenger for å lage glorie :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...